Onze werkwijze

Om betrouwbare data te kunnen leveren moeten drie pijlers in onderlinge verbinding op orde zijn: mensen, processen en software.
“We staan al 15 jaar in het veld en weten daarom hoe nauwkeurig we moeten zijn, in alles wat we doen. Door onze mensen zorgvuldig te selecteren en op te leiden, door onze processen en protocollen volledig uit te werken en door onze eigen betrouwbare software te ontwikkelen kunnen we die nauwkeurigheid leveren aan onze opdrachtgevers.”

Tim Wolters, directeur/ oprichter

Mensen

We zijn in staat om betrouwbare data op te leveren doordat we werken met betrouwbare mensen.

We houden ons aan een uitvoerig selectieproces en vragen aan al onze medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag. Al onze veldwerkers volgen trainingen, om te leren werken met onze software of om op de juiste manier om te gaan met de vraagstelling en, waar nodig, te oefenen in nagebootste situaties. Onze veldwerkers worden begeleid door ons kantoor team en hun resultaten worden continu gemonitord. Doordat we werken met korte lijnen ontstaat er geen ruis.

We gaan zorgvuldig met onze medewerkers om. Werken bij ons is niet zomaar een (bij)baan, maar vaak een start van je werkzame leven. Veldwerker worden?

Processen en protocollen

We zijn in staat om betrouwbare data op te leveren doordat we werken met betrouwbare processen en protocollen.

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in het veld zijn onze processen en protocollen tot in de details uitgewerkt. We weten waarom we data op onze manier ophalen. Toch nemen wij ook onze werkwijze niet voor lief. We houden onze blik open naar de veranderende wereld en veranderen mee. We zijn lid van MOA, al onze processen en protocollen zijn beschreven in ons kwaliteitshandboek.

Omdat we in het veld werken kan ons werk zichtbaar zijn. Het proces en protocol moet voor iedereen duidelijk zijn, voor degene die de data ophaalt en degene die dat controleert. In sommige specifieke gevallen zelfs voor degene die onderworpen is aan het onderzoek. Bij een mysteryguest of een activatie bijvoorbeeld, waar de persoon onderworpen aan het onderzoek achteraf feedback ontvangt.

We stellen ons steeds de vraag: “draagt dit bij aan de integriteit van data?”

Om het échte antwoord op uw vraag te krijgen, gaan we goed voorbereid het veld in

  1. Tijdens de intake stellen we de vragenlijst vast.
  2. Voordat we het systeem inrichten, testen en analyseren we de vragenlijst, zodat we zeker weten dat analisten de opgehaalde data goed interpreteren en kunnen gebruiken. Indien nodig stellen we bij.
  3. Vervolgens briefen en trainen we onze veldwerkers nauwkeurig voordat
  4. Ze het veld in gaan en de daadwerkelijke dataverzameling plaats vindt.
  5. Het resultaat van hun werk kan op verschillende manieren worden aangeleverd. Denk hierbij aan (ruwe) datasets, live voortgang, rapportages, dashboards of directe feedback na contact.

Software

We zijn in staat om betrouwbare data op te leveren doordat we werken met betrouwbare software.

Ons veldwerk bestaat uit het ophalen van data en deze terugbrengen naar onze opdrachtgever. Dit willen we zo betrouwbaar mogelijk doen. Hiervoor hebben we onze eigen software ontwikkeld. Elke keer dat data overgedragen wordt
is er kans op een fout, of het nu gaat om tellingen, interviews of observaties. Dat is precies hetzelfde als met een bal overgooien. Elke keer dat je de bal gooit is er een kans dat ‘ie valt. Door onze software wordt deze foutmarge geminimaliseerd omdat de data direct in het systeem geplaatst wordt. Dit komt de snelheid, kwaliteit en de betrouwbaarheid van onze data ten goede.

Doordat wij onze eigen software ontwikkeld hebben, zijn we volledig in controle over wat er met onze opgehaalde data gebeurt. Onze data loopt via een Europese server, de meest betrouwbare optie.